Zdravý recept

Zvěřinový vývar z kostí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 20349

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
800 g Kosti srnčí
1 ks Libeček
1 ks Mrkev kořen
2 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Pažitka
4 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 ks Polévkové kostky Vitana
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 156 kcal
Kilojoule 654kJ
10% Sacharidy 35 g
118% Tuky 88 g
15% Sodík 294 mg
13% Bílkoviny 7 g

Zvěřinový vývar z kostí postup přípravy receptu:

1

Omyté kosti nasekáme na kousky a znovu omyjeme. Spaříme vařící vodou, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme sůl, cibuli, koření, libeček, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme asi 2 hodiny.

2

Potom přidáme očištěnou zeleninu a vaříme ještě 20 minut.

3

Vývar přecedíme, dochutíme masoxem a posypeme nakrájenou pažitkou.

Poznámka

Polévku podáváme s vhodnou zavářkou, např. s nudlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept