Recept

Cibulačka se zastřenými vejci a sýrem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20353
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
4 ks Vejce slepičí
1250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 353kJ
2% Sacharidy 9 g
32% Tuky 24 g
64% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 23 g

Cibulačka se zastřenými vejci a sýrem postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Zvolna vaříme do změknutí cibule.

2

Do kastrolu nalijeme vodu do výšky asi 5 cm, uvedeme ji do varu, osolíme a okyselíme. Postupně do vody rozklepneme 4 vejce a zvolna vaříme asi 4 minuty, až bílky ztuhnou. Zastřená vejce vyjmeme a po okapání rozdělíme na talíře.

3

Vejce v talířích zalijeme vařící polévkou a posypeme nakrájenou pažitkou a nastrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept