Recept

Česnečka s bílkovou jíškou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 20354

Ingredience

1 kávová lžička Majoránka
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Polévkové koření
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
1300 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 28 kcal
Kilojoule 118kJ
1% Sacharidy 4 g
0% Tuky 0 g
12% Sodík 241 mg
5% Bílkoviny 3 g

Česnečka s bílkovou jíškou postup přípravy receptu:

1

Na rozehřátém oleji osmažíme hrubou mouku, odstavíme z plotny a vmícháme bílky. Na mírném ohni mícháme, až se bílky srazí a spojí s moukou na malé hrudky. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou a vaříme za občasného zamíchání asi 10 minut.

2

Polévku odstavíme z plotny a vmícháme do ní polévkové koření a rozetřený česnek.

3

Při podávání posypeme každou porci nakrájenou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept