Toulouská česnečka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toulouská česnečka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 20355 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
40 g | Husí sádlo |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1250 ml | Voda pitná |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 134,4mg |
Draslík | 70,2mg |
Vláknina | 354,8mg |
Vitamín A | 142,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Husí sádlo, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toulouská česnečka postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný, rozetřený česnek osmahneme na husím sádle, zalijeme vodou a několik minut povaříme. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh, vložíme do polévky a necháme srazit. |
3 | V troše prochladlé polévky rozkvedláme žloutky, polévku odstavíme z plotny a vmícháme připravené žloutky, sůl a pepř. |
4 | Žemli nakrájíme na hranolky, osmažíme na sádle a rozdělíme do talířů. Zalijeme polévkou a ihned podáváme. |