Italská špenátová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská špenátová polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 20360 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1250 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový květ |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
60 g | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 79,6mg |
Draslík | 639,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Muškátový květ, Olej rostlinný, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská špenátová polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý špenát vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. |
2 | Špenát scedíme a po okapání zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Přidáme máslo, rozšlehané vejce, koření a nastrouhaný sýr. Za stálého míchání zvolna zahříváme do zhoustnutí. |
3 | Polévku podáváme s plátky veky osmaženými na oleji. |