Polévka z hlávkového zelí s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z hlávkového zelí s rajčaty
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20361 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
40 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
250 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 9,7mg |
Draslík | 208,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika zelená, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z hlávkového zelí s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Očištěné hlávkové zelí a papriky nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle na zpěněné, jemně nasekané cibuli. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. |
2 | Potom do polévky přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, sůl, pepř a za občasného zamíchání vaříme do změknutí zeleniny. |