Recept

Francouzská polévka z hlávkového zelí

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20362

Ingredience

200 g Brambory
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
50 g Pórek
40 g Rýže loupaná
40 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
150 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 792kJ
5% Sacharidy 19 g
14% Tuky 11 g
11% Sodík 219 mg
10% Bílkoviny 6 g

Francouzská polévka z hlávkového zelí postup přípravy receptu:

1

Očištěnou zeleninu a brambory nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, osolíme a zvolna vaříme doměkka.

2

Měkkou zeleninu rozmixujeme nebo prolisujeme, přidáme vařenou rýži a vše ještě chvíli povaříme.

3

Před podáváním rozdělíme na talíře máslo, nastrouhaný sýr a nakrájenou pažitku. Přelijeme vroucí polévkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept