Francouzská polévka z hlávkového zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzská polévka z hlávkového zelí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20362 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
50 g | Pórek |
40 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Voda pitná |
150 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 19,0mg |
Draslík | 309,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Pažitka, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzská polévka z hlávkového zelí postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu a brambory nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, osolíme a zvolna vaříme doměkka. |
2 | Měkkou zeleninu rozmixujeme nebo prolisujeme, přidáme vařenou rýži a vše ještě chvíli povaříme. |
3 | Před podáváním rozdělíme na talíře máslo, nastrouhaný sýr a nakrájenou pažitku. Přelijeme vroucí polévkou a podáváme. |