Recept

Hříbková polévka s vařenými vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20365
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

0,5 ks Cibule
300 g Hříbky čerstvé
40 g Máslo čerstvé
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Polévkové kostky Vitana
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 789kJ
2% Sacharidy 9 g
19% Tuky 14 g
12% Sodík 250 mg
13% Bílkoviny 8 g

Hříbková polévka s vařenými vejci postup přípravy receptu:

1

Očištěné hříbky najemno nasekáme a spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí je osmažíme na másle. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme a zalijeme vodou. Dobře rozmícháme, osolíme, opepříme a povaříme asi 20 minut.

2

Chvíli před koncem varu vmícháme polévkové kostky a smetanu a ohřejeme k bodu varu.

3

Polévku nalijeme do talířů a posypeme uvařenými, nasekanými vejci a nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept