Recept

Kapr pečený na víně s křenem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20371

Ingredience

500 g Kapr obecný
4 polévková lžíce Křen
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 444kJ
1% Sacharidy 3 g
31% Tuky 23 g
15% Sodík 302 mg
47% Bílkoviny 26 g

Kapr pečený na víně s křenem postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Krátce opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, podlijeme bílým vínem a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení přeléváme kapra vypečenou šťávou.

2

Měkké porce upravíme na talíře, posypeme nastrouhaným křenem, přelijeme rozehřátým máslem a ozdobíme uvařenými, na kolečka nakrájenými vejci.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami a s dílkem omytého citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept