Kapr v ostré směsi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr v ostré směsi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20375 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
60 g | Houby nakládané |
500 g | Kapr obecný |
4 polévková lžíce | Kečup |
1 ks | Okurky nakládané |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 ks | Paprika sterilovaná |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 632,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Houby nakládané, Kapr obecný, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Paprika sterilovaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Paprika mletá pálivá, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr v ostré směsi postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce kapra osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji. |
2 | Porce vyjmeme a ve výpeku zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Vmícháme rajčatový protlak, osmahneme, přilijeme trochu vody, přidáme nadrobno nakrájenou okurku, papriku, houby a nakonec kečup. Vše krátce podusíme. |
3 | Směs ochutíme mletou paprikou, přidáme porce kapra a jen krátce prohřejeme. |
Poznámka
Podáváme s opečenými bramborami.