Chilli salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chilli salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 20379 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
150 g | Majonéza |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
200 g | Salám Turistický trvanlivý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 140,2mg |
Draslík | 154,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Majonéza, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Salám Turistický trvanlivý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chilli salát postup přípravy receptu:
1 | Salám a sýr nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na půlkolečka, uvařená vejce na kousky a očištěnou papriku na proužky. Přidáme chilli koření, majonézu rozmíchanou s octem a solí a vše zlehka promícháme. |
2 | Před podáváním necháme salát asi 1 hodinu proležet. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.