Nakládaný zrající sýr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nakládaný zrající sýr
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2038 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Feferony |
1 špetka | Kmín drcený |
1 špetka | Koření grilovací |
200 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Sýr Tvarůžky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 98,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 41,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Feferony, Kmín drcený, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Pepř černý mletý, Sýr Tvarůžky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nakládaný zrající sýr postup přípravy receptu:
1 | Sýry nakrájíme na kostičky. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. |
3 | Z feferonek odstraníme stopku a nakrájíme je. |
4 | V misce promícháme sýr, koření a feferonky. |
5 | Do skleniček položíme na dno cibuli, přidáme kořeněný sýr a vše zalijeme olejem, aby byl sýr potopený. |
6 | Sýr necháme 1-2 týdny odležet a pak podáváme. |