Recept

Vejce v křenovém krému

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vejce v křenovém krému 5 1
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20380
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
200 g Jogurt bílý
2 polévková lžíce Křen
3 polévková lžíce Majonéza
1 špetka Paprika mletá pálivá
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 910kJ
1% Sacharidy 4 g
24% Tuky 18 g
14% Sodík 272 mg
17% Bílkoviny 9 g
Vejce v křenovém krému

Vejce v křenovém krému postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozkrojíme na poloviny. Osolíme a řeznou plochou dolů položíme na talířky.

2

Majonézu smícháme s jogurtem, nastrouhaným křenem, hořčicí, paprikou, citronovou šťávou, cukrem a solí. Nalijeme na vejce a podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Vejce v křenovém krému
Co s tolika vejci po velikonocích?První chuťovka uspěla. Dobrý nápad. Použijem nejen k vejcím, ale i k masu.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept