Anýzová vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anýzová vejce
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20381 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
zálivka | |
---|---|
1 špetka | Anýz mletý |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
100 ml | Omáčka sójová |
Anýzová vejce | |
1 špetka | Anýz mletý |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
100 ml | Omáčka sójová |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 542,3mg |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 80,5mg |
Vláknina | 36,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Chilli koření mleté, Olej rostlinný, Anýz mletý, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anýzová vejce postup přípravy receptu:
1 | Vejce na širším konci propíchneme jehlou, vložíme do horké vody, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Potom je ochladíme studenou vodou, skořápky naklepeme, ale neloupeme. |
2 | Vejce znovu dáme vařit do vody se sójovou omáčkou, olejem a anýzem. Po uvaření je necháme v roztoku vychladnout. |
3 | Před podáváním vejce oloupeme, nakrájíme na dílky, upravíme na talířky a zalijeme zálivkou. |
4 | Příprava zálivky: Sójovou omáčku, anýz, chilli koření a lžičku oleje necháme přejít varem a přecedíme. |