Játrové hranolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrové hranolky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20383 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Játra vepřová |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 377,2mg |
Draslík | 428,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrové hranolky postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá játra nakrájíme na hranolky. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme játra, opepříme, okořeníme paprikou a za stálého míchání je rychle opečeme. |
3 | Nakonec pokrm osolíme. |
Poznámka
Vepřová játra můžeme den předem zalít mlékem a nechat odležet v chladničce. Budou mít jemnější chuť. Podáváme s rýží nebo s opečenými bramborami.