Zapékané brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané brambory
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2039 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
100 g | Brokolice |
100 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Oregano sušené |
100 g | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunkový salám |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Sýr smetanový tavený 45% |
1 špetka | Vegeta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 142,7mg |
Draslík | 644,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Oregano sušené, Paprika sterilovaná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Pórek, Šunkový salám, Sýr Eidam cihla 40%, Sýr smetanový tavený 45%, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané brambory postup přípravy receptu:
1 | Všechny suroviny nakrájíme, ochutíme pepřem, vegetou, oregánem a promícháme. |
2 | Směs vložíme do vymazaného pekáče, přelijeme rozšlehanými vejci v mléce a dáme zapéct. |