Jednoduchý recept

Těstoviny s vejci, pancettou a sýrem pacorino romano

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20396
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
150 g Pancetta
3 polévková lžíce Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel kudrnka
350 g Špagety, Makarony
3 polévková lžíce Sůl
4 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
3 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 687kJ
19% Sacharidy 67 g
40% Tuky 30 g
97% Sodík 2 g
46% Bílkoviny 26 g

Těstoviny s vejci, pancettou a sýrem pacorino romano postup přípravy receptu:

1

Do většího kastrolu nalijeme vodu, tu osolíme a přivedeme k varu, poté do vody dáme špagety, které necháme vařit. Uvařené špagety musí být al dente.

2

Než se nám špagety uvaří, nakrájíme si pancettu na 0,5 cm silné proužky.

3

Vezmeme si pánev a na středním plameni rozehřejeme olej, ve kterém za občasného míchání opečeme pancettu dozlatova. Pánev odložíme stranou a vezmeme mísu v které rozmícháme vejce s polovinou sýra, přidáme petržel a pepř.

4

Uvařené špagety scedíme a dáme na pánev s pancettou, přidáme připravenou vaječnou směs a promícháme. Teplé špagety nám vaječnou směs dostatečně prohřejí a dodají směsi správnou konzistenci.

5

Nakonec vše ochutíme pepřem a solí. Podáváme posypané zbývajícím sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept