Těstoviny s vejci, pancettou a sýrem pacorino romano - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s vejci, pancettou a sýrem pacorino romano
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20396 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
150 g | Pancetta |
3 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
350 g | Špagety, Makarony |
3 polévková lžíce | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
3 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 22g |
Draslík | 283,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špagety, Makarony, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pancetta, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s vejci, pancettou a sýrem pacorino romano postup přípravy receptu:
1 | Do většího kastrolu nalijeme vodu, tu osolíme a přivedeme k varu, poté do vody dáme špagety, které necháme vařit. Uvařené špagety musí být al dente. |
2 | Než se nám špagety uvaří, nakrájíme si pancettu na 0,5 cm silné proužky. |
3 | Vezmeme si pánev a na středním plameni rozehřejeme olej, ve kterém za občasného míchání opečeme pancettu dozlatova. Pánev odložíme stranou a vezmeme mísu v které rozmícháme vejce s polovinou sýra, přidáme petržel a pepř. |
4 | Uvařené špagety scedíme a dáme na pánev s pancettou, přidáme připravenou vaječnou směs a promícháme. Teplé špagety nám vaječnou směs dostatečně prohřejí a dodají směsi správnou konzistenci. |
5 | Nakonec vše ochutíme pepřem a solí. Podáváme posypané zbývajícím sýrem. |