Jehněčí kotletky s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotletky s artyčoky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20397 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Artyčoky sterilované |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Ciabatta |
800 g | Jehněčí kotlety |
10 g | Máta |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 971,5mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 177,9mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Česnek, Ciabatta, Jehněčí kotlety, Máta, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotletky s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Na větší pánvi rozehřejeme olej, na který dáme osmažit česnek. Když česnek začne prskat přidáme artyčoky, rozmarýn a jehněčí kotletky. Takto kotletky pečeme 1 minutu s každé strany na středním plameni. |
2 | Poté přilijeme víno, osolíme, opepříme a posypeme mátou, vaříme ještě 3 minuty s každé strany. |
3 | Když máme kotletky hotové položíme je na talíř a poklademe artyčoky, nezapomeneme kotletky přelít šťávou z pánve. Podáváme s plátky ciabatty. |