Neobyčejný dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Neobyčejný dort
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20399 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
13 g | Citronová kůra |
100 ml | Citronová šťáva |
150 g | Jogurt bílý |
4 polévková lžíce | Likér Limoncello |
80 g | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Med včelí |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
180 g | Sušenky Club - máslové |
250 g | Sýr Ricotta |
2 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
15 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 91,7mg |
Draslík | 107,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Med včelí, Skořice mletá, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Limoncello, Máslo čerstvé, Sušenky Club - máslové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Neobyčejný dort postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme skořici, rozpuštěné máslo a drcené sušenky. Suroviny promícháme rukou, tak, aby nám vznikla vláčná hmota na korpus. |
2 | Formu na dort vymažeme máslem. |
3 | Do vymazané formy vmačkáme sušenkovou směs a necháme v chladničce 30 min odležet. |
4 | V další míse vyšleháme bílky do tuha a dáme stranou. |
5 | Do nádoby vymačkáme citrón, přidáme limoncello a přilijeme 150ml studené vody. Citrónovou šťávu rozprášíme na želatinu a necháme 3 minuty v klidu. Dáme mísu do nádoby s vařící vodou a smícháme směs, aby se želatina rozpustila. Poté směs necháme důkladně vychladnout. |
6 | V jiné míse ušleháme jogurt, med a sýr ricotta. Vše přimícháme do citrónové směsi s limoncellem. Na konec přidáme ušlehané bílky a nalijeme na korpus. |
7 | Před konzumací necháme dort aspoň 5 hodin vychladnout. |