Jednoduchý recept

Lehká čokoládová pěna s malinami a pomerančovou kůrou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20401
Kategorie: Pěny

Ingredience

200 g Čokoláda 70% kakao
200 g Maliny
30 g Pomerančová kůra
100 ml Pomerančová šťáva
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 095kJ
5% Sacharidy 18 g
23% Tuky 17 g
3% Sodík 57 mg
14% Bílkoviny 8 g

Lehká čokoládová pěna s malinami a pomerančovou kůrou postup přípravy receptu:

1

V parní lázni rozpustíme čokoládu, tu pak necháme trochu vychladnout. Než se čokoláda rozpustí, oddělíme bílky od žloutků do dvou mís. Bílky ušleháme do tuhé hmoty. Žloutky spolu s pomerančovou kůrou a šťávou šleháme 2 minuty. Do takto ušlehané žloutkové směsi přidáme připravenou rozpuštěnou čokoládu a ušlehané bílky.

2

Maliny rozdělíme do šesti stejných sklenic. Na ně nalijeme čokoládový krém, sklenice přikryjeme fólií a dáme do chladničky na 3 hodiny.

3

Po třech hodinách můžeme servírovat. Odstraníme ze skleničky fólii a na vrch čokoládového krému naaranžujeme malinu a pomerančovou kůru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept