Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hamburger s bylinkami 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 20404
Kategorie: Burgery, sendviče

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1,5 polévková lžíce Hořčice
250 g Hovězí maso mleté
1 kávová lžička Křen
3 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Oregano sušené
3 špetka Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Pažitka
4 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Zakysaná smetana
250 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 818kJ
24% Sacharidy 85 g
22% Tuky 17 g
20% Sodík 391 mg
77% Bílkoviny 43 g
Hamburger s bylinkami

Hamburger s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Mleté maso smícháme s vejcem, pažitkou, petrželkou a trochou hořčice. Přidáme sušené oregano a strouhanku. Dochutíme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem, sladkou paprikou, osolíme a opepříme. Navlhčíme si ruce a z připravené hmoty vytvarujeme 2 burgery. Poté na pánvi rozehřejeme olej a opékáme burgery z každé strany asi 7 min., aby byly hezky křupavé.

2

Hamburger podáváme vždy na lehce opečené žemli, kterou potřeme dipem ze zakysané smetany - smícháme zakysanou smetanu s jednou lžičkou hořčice, stejným množstvím křenu a citronové šťávy, osolíme a opepříme.

Poznámka

Pro zvýraznění chuti obložíme žemli plátky ředkviček a kyselých okurek.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept