Jednoduchý recept

Španělská hnědá omáčka

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 125 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 20405
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Cibule
1 l Hovězí vývar základní
50 g Karotka
50 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Petržel kudrnka
60 g Sádlo škvařené
10 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 360kJ
5% Sacharidy 16 g
34% Tuky 26 g
34% Sodík 676 mg
14% Bílkoviny 8 g

Španělská hnědá omáčka postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme tmavou jíšku.

2

Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a dobře promícháme. Jíšku je nutno stále vařečkou promíchávat, aby se nepřipalovala. Na mírném ohni smažíme mouku na másle tak dlouho, až má středně hnědou barvu. Přilijeme hovězí vývar, rozmícháme a odstavíme.

3

Na jiné pánvi rozpustíme sádlo a přidáme pokrájenou karotku s cibulí. Okořeníme tymiánem, bobkovým listem a petrželkou. Krátce orestujeme a přidáme k naředěné jíšce. Přivedeme k varu a vaříme 2 hodiny.

4

Z hotové omáčky vyjmeme bobkový list a omáčku důkladně rozmixujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept