Jednoduchý recept

Kuřecí řízky ve vínové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20406

Ingredience

600 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná
100 ml Víno bílé
50 g Šunka dušená
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 577kJ
1% Sacharidy 3 g
30% Tuky 23 g
18% Sodík 370 mg
62% Bílkoviny 35 g

Kuřecí řízky ve vínové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyté kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou. Maso zvolna opečeme na oleji po obou stranách a vyjmeme.

2

Do výpeku přidáme máslo, víno a 3 lžíce vody. Vše přivedeme k varu, vmícháme smetanu, na plátky nakrájené a na másle osmažené žampiony a šunku. Osolíme, opepříme a krátce podusíme.

3

Do omáčky vložíme opečené řízky, prohřejeme a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept