Vařený chřest s máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený chřest s máslem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2041 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1500 g | Chřest bílý |
150 g | Máslo čerstvé |
100 g | Strouhanka |
20 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 313,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený chřest s máslem postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté spodní části a stonky svážeme do svazečků. Chřest uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. |
2 | Při podávání horký chřest urovnáme na talíř, posypeme prosátou strouhankou osmaženou na polovině másla a přelijeme zbylým rozpuštěným máslem. |
3 | V průběhu podávání uchováváme chřest v nálevu, ve kterém se vařil. |