Recept

Králík dušený s lečem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 20417
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
600 g Králičí maso
500 ml Lečo sterilované
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
60 g Slanina vepřová
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 615kJ
4% Sacharidy 14 g
27% Tuky 20 g
33% Sodík 665 mg
62% Bílkoviny 35 g

Králík dušený s lečem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté porce králíka osušíme, osolíme a poprášíme mletou paprikou. Maso po obou stranách opečeme na nakrájené, rozškvařené slanině. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, osmahneme, podlijeme trochou vody a dusíme.

2

Během dušení porce obracíme, přeléváme šťávou a podléváme malým množstvím vody.

3

K téměř měkkému masu přidáme sterilované lečo i s nálevem a dusíme do změknutí masa.

4

Šťávu zalijeme smetanou, rozmícháme a jen prohřejeme.

Poznámka

Podáváme s vařenými těstovinami nebo s krupicovými noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept