Králík dušený s lečem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík dušený s lečem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20417 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
600 g | Králičí maso |
500 ml | Lečo sterilované |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
60 g | Slanina vepřová |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 110,7mg |
Draslík | 898,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Králičí maso, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík dušený s lečem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce králíka osušíme, osolíme a poprášíme mletou paprikou. Maso po obou stranách opečeme na nakrájené, rozškvařené slanině. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, osmahneme, podlijeme trochou vody a dusíme. |
2 | Během dušení porce obracíme, přeléváme šťávou a podléváme malým množstvím vody. |
3 | K téměř měkkému masu přidáme sterilované lečo i s nálevem a dusíme do změknutí masa. |
4 | Šťávu zalijeme smetanou, rozmícháme a jen prohřejeme. |
Poznámka
Podáváme s vařenými těstovinami nebo s krupicovými noky.