Recept

Roláda z králičího masa s rozmarýnem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 20418

Ingredience

80 g Anglická slanina
800 g Králičí maso
60 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Rozmarýn sušený
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
120 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 287kJ
1% Sacharidy 2 g
47% Tuky 35 g
22% Sodík 449 mg
85% Bílkoviny 48 g

Roláda z králičího masa s rozmarýnem postup přípravy receptu:

1

Očištěný králičí hřbet a kýtu omyjeme, osušíme, vykostíme a upravíme na plát. Maso osolíme.

2

Plátky šunky a slaniny stočíme do ruliček, urovnáme podélně na připravený plát masa a ten potom stočíme do rolády a ovážeme nití.

3

Roládu vložíme do pekáčku na rozehřáté máslo a po všech stranách ji opečeme. Povrch posypeme rozmarýnem a oloupaným, nasekaným česnekem, podlijeme trochou vody, vínem a pečeme v troubě.

4

Během pečení roládu obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vodou. Šťávu vypečenou po okrajích pekáčku seškrabujeme.

5

Podáváme s bramborovu kaší a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept