Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 20421

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Lečo sterilované
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Slanina vepřová
800 g Srnčí maso
30 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 870kJ
4% Sacharidy 13 g
31% Tuky 23 g
22% Sodík 449 mg
85% Bílkoviny 48 g

Srnčí ragú s lečem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté přední srnčí maso nakrájíme na kousky.

2

Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme na sádle, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Vložíme připravené maso, opečeme je, osolíme a zalijeme trochou vody. Dusíme doměkka a během dušení občas zamícháme a podlijeme vodou.

3

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vodou a smetanou. Dobře rozšleháme, přidáme sterilované lečo a vše povaříme.

4

Po chvíli vložíme zpět maso a ještě krátce podusíme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept