Recept

Srnčí bifteky na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20422

Ingredience

1 ks Citrony
50 g Kompot brusinkový
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
600 g Srnčí kýta
1 kávová lžička Sůl
125 ml Voda pitná
100 ml Víno červené
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 545kJ
3% Sacharidy 9 g
18% Tuky 14 g
14% Sodík 279 mg
83% Bílkoviny 47 g

Srnčí bifteky na víně postup přípravy receptu:

1

Z očištěné a omyté srnčí kýty nakrájíme 4 bifteky, naklepeme je, potřeme částí oleje a necháme v chladničce do druhého dne odležet.

2

Připravené bifteky osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Maso vyjmeme na nahřáté talíře.

3

Olej od pečení slijeme a na pánev přidáme 20g másla a mouku, osmahneme a zalijeme 4 lžícemi vody a vínem. Osolíme, vložíme nakrájené, na másle osmažené žampiony a šťávu povaříme do zhoustnutí. Nalijeme na bifteky, které poklademe oloupanými kolečky citronu a brusinkovým kompotem.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept