Recept

Srnčí žebírka se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20425

Ingredience

2 ks Bobkový list
10 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
5 ks Pepř černý celý
60 g Slanina vepřová
1000 g Srnčí maso
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
125 ml Voda pitná
100 ml Víno bílé
120 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 212kJ
10% Sacharidy 34 g
24% Tuky 18 g
24% Sodík 482 mg
113% Bílkoviny 64 g

Srnčí žebírka se žampiony postup přípravy receptu:

1

Z očištěného a omytého srnčího hřbetu nasekáme kotlety, částečně je odkostíme a mírně naklepeme. Zalijeme 2 lžícemi vína a olejem, přidáme koření a necháme do druhého dne v chladničce proležet.

2

Druhý den maso necháme okapat, osolíme a zprudka je opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.

3

Na hranolky nakrájenou slaninu a očištěné, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na másle a směs poklademe na žebírka.

4

Do oleje od opékání přidáme 4 lžíce vody a zbylé víno a za stálého míchání necháme přejít varem. Osolíme a omáčkou podlijeme žebírka.

Poznámka

Podáváme se smaženými hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept