Kuřecí stehýnka s vinnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehýnka s vinnou omáčkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 20428 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Hroznové víno |
4 ks | Kuřecí stehna |
50 ml | Martell cognac |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
4 ks | Šalotka |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Víno bílé |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 199,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hroznové víno, Kuřecí stehna, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehýnka s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá kuřecí stehna krátce opečeme na másle, přidáme očištěné šalotky a krátce osmahneme. |
2 | Potom přilijeme koňak, zapálíme jej a hořící rozlijeme po stehýnkách. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, přilijeme víno, osolíme, opepříme a zvolna dusíme asi 30 minut. |
3 | Měkké maso vyjmeme, přilijeme smetanu a vše vaříme do zhoustnutí. |
4 | Na talíře upravíme maso a hroznové víno, přelijeme omáčkou a podáváme. |
5 | Vhodnou přílohou jsou těstoviny. |