Jednoduchý recept

Srnčí řízky s jablky a brusinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20429

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Jablka
2 polévková lžíce Kompot brusinkový
40 g Máslo čerstvé
2 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
600 g Srnčí kýta
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 487kJ
3% Sacharidy 11 g
18% Tuky 13 g
14% Sodík 278 mg
81% Bílkoviny 46 g

Srnčí řízky s jablky a brusinkami postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou srnčí kýtu nakrájíme na řízky, po okrajích je nařízneme, naklepeme a potřeme olejem. Maso naskládáme na sebe do mísy, proložíme kořením a necháme několik hodin v chladničce odležet.

2

Jablko oloupeme, omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kroužky. Pokapeme je vodou, citronovou šťávou, poprášíme cukrem a podusíme.

3

Řízky osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme na nahřáté talíře.

4

Část oleje z pánve slijeme, na pánev přidáme máslo a trochu vody a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávou.

5

Šťávou podlijeme řízky a poklademe je podušenými jablky. Ozdobíme brusinkovým kompotem a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept