Srnčí řízky s jablky a brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí řízky s jablky a brusinkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20429 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Kompot brusinkový |
40 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 58,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 35,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová šťáva, Jablka, Nové koření celé, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí řízky s jablky a brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou srnčí kýtu nakrájíme na řízky, po okrajích je nařízneme, naklepeme a potřeme olejem. Maso naskládáme na sebe do mísy, proložíme kořením a necháme několik hodin v chladničce odležet. |
2 | Jablko oloupeme, omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kroužky. Pokapeme je vodou, citronovou šťávou, poprášíme cukrem a podusíme. |
3 | Řízky osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme na nahřáté talíře. |
4 | Část oleje z pánve slijeme, na pánev přidáme máslo a trochu vody a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávou. |
5 | Šťávou podlijeme řízky a poklademe je podušenými jablky. Ozdobíme brusinkovým kompotem a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.