Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20430

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Jelení plec
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
2 polévková lžíce Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 139 kcal
Kilojoule 584kJ
1% Sacharidy 3 g
17% Tuky 13 g
15% Sodík 304 mg
3% Bílkoviny 2 g

Jelení plec na slanině postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou jelení plec svážeme nití do tvaru válečku, pokapeme olejem a citronovou šťávou a necháme do druhého dne v chladničce.

2

Připravené maso osušíme, obalíme v hladké mouce a vložíme do menšího kastrolu. Pokryjeme plátky oloupané cibule, plátky slaniny, zalijeme marinádou, vínem a v mírně vyhřáté troubě zvolna upečeme doměkka.

3

Během pečení maso podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.

4

Podáváme s dušenou rýží a rybízovým kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept