Recept

Zaječí plátky po provensálsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20432

Ingredience

3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
30 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
125 ml Voda pitná
200 ml Víno červené
600 g Zaječí maso
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 274kJ
1% Sacharidy 4 g
16% Tuky 12 g
17% Sodík 335 mg
60% Bílkoviny 34 g

Zaječí plátky po provensálsku postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté zadní zaječí maso nakrájíme na plátky, po okrajích je nařízneme a mírně naklepeme. Maso protkneme částí slaniny nakrájené na klínky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji a na slanině nakrájené na kostičky. Podlijeme trochou vody a zvolna dusíme pod pokličkou doměkka.

2

Před koncem dušení přilijeme víno, přidáme rajčatový protlak a prolisovaný česnek.

3

Podáváme s bramborovými kroketami nebo s hranolky.

Poznámka

Podáváme s bramborovými kroketami nebo s hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept