Zaječí plátky po provensálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí plátky po provensálsku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20432 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
30 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno červené |
125 ml | Voda pitná |
600 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 126,6mg |
Draslík | 652,1mg |
Vláknina | 92,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí plátky po provensálsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté zadní zaječí maso nakrájíme na plátky, po okrajích je nařízneme a mírně naklepeme. Maso protkneme částí slaniny nakrájené na klínky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji a na slanině nakrájené na kostičky. Podlijeme trochou vody a zvolna dusíme pod pokličkou doměkka. |
2 | Před koncem dušení přilijeme víno, přidáme rajčatový protlak a prolisovaný česnek. |
3 | Podáváme s bramborovými kroketami nebo s hranolky. |
Poznámka
Podáváme s bramborovými kroketami nebo s hranolky.