Recept

Bažant dušený na bílém víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20433
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bažant obecný
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
100 g Vepřový bok
100 ml Víno bílé
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,254 kcal
Kilojoule 5 249kJ
0% Sacharidy 2 g
97% Tuky 73 g
22% Sodík 438 mg
236% Bílkoviny 133 g

Bažant dušený na bílém víně postup přípravy receptu:

1

V kastrolu rozehřejeme máslo a přidáme omyté, na kostičky nakrájené vepřové maso a očištěného, osoleného bažanta. Opečeme po všech stranách, přelijeme brandy a krátce povaříme. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.

2

Během dušení bažanta jednou obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou.

3

Měkkého bažanta vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíře.

4

Do šťávy přilijeme víno, krátce ji povaříme a když mírně zhoustne, podlijeme jí porce bažanta.

Poznámka

Vhodnou přílohou je dušená rýže a rybízový nebo brusinkový kompot.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept