Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20434

Ingredience

1 ks Bažant obecný
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,305 kcal
Kilojoule 5 462kJ
1% Sacharidy 4 g
107% Tuky 81 g
21% Sodík 425 mg
235% Bílkoviny 132 g

Bažant na smetaně postup přípravy receptu:

1

Očištěného bažanta omyjeme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Do vnitřku bažanta vložíme kousek másla.

2

V kastrolu rozehřejeme máslo a vložíme na něj bažanta prsíčky dolů. Přidáme oloupanou, na poloviny rozkrojenou cibuli, maso potřeme rozehřátým máslem a pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

3

Potom bažanta obrátíme, podlijeme smetanou a za občasného přelévání šťávou upečeme doměkka.

4

Cibuli vyjmeme a do šťávy vmícháme citronovou šťávu.

Poznámka

Podáváme s dušenou rýží a rybízovým nebo brusinkovým kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept