Bažant na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant na smetaně
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20434 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bažant obecný |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 478,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 895,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Cibule, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očištěného bažanta omyjeme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Do vnitřku bažanta vložíme kousek másla. |
2 | V kastrolu rozehřejeme máslo a vložíme na něj bažanta prsíčky dolů. Přidáme oloupanou, na poloviny rozkrojenou cibuli, maso potřeme rozehřátým máslem a pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Potom bažanta obrátíme, podlijeme smetanou a za občasného přelévání šťávou upečeme doměkka. |
4 | Cibuli vyjmeme a do šťávy vmícháme citronovou šťávu. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží a rybízovým nebo brusinkovým kompotem.