Recept

Roštěnky na slanině s česnekem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 20435

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 764kJ
1% Sacharidy 4 g
39% Tuky 29 g
19% Sodík 385 mg
59% Bílkoviny 33 g

Roštěnky na slanině s česnekem postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na kostičkách rozškvařené slaniny a vyjmeme.

2

Na slaninu vsypeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a kmín a vše osmahneme. Vložíme zpět roštěnky, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou do poloměkka.

3

Potom roštěnky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme hladkou moukou, osmažíme a zalijeme vodou. Dobře rozmícháme, přivedeme k varu, vložíme roštěnky a dusíme je doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme trochou vody.

Poznámka

Podáváme s bramborovými knedlíky a dušeným špenátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept