Recept

Segedínské hovězí závitky

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20436

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Sůl
100 g Vepřový bok
0,5 l Voda pitná
250 ml Zakysaná smetana
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 809kJ
3% Sacharidy 10 g
72% Tuky 54 g
17% Sodík 344 mg
64% Bílkoviny 36 g

Segedínské hovězí závitky postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. Maso poklademe omytým, nadrobno nakrájeným vepřovým bůčkem smíchaným s částí mleté papriky, plátky stočíme do závitků a upevníme jehlami.

2

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme závitky a rychle je opečeme po všech stranách. Maso shrneme ke kraji kastrolu a olej v kastrolu poprášíme mletou paprikou. Necháme jen zpěnit, zalijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dusíme.

3

Po chvíli přidáme překrájené kysané zelí, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

4

Před koncem dušení maso podlijeme smetanou rozkvedlanou s moukou.

Poznámka

Můžeme použít i hovězí kýtu nebo zadní hovězí maso. Podáváme s houskovými knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept