Rychlá jemná bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá jemná bábovka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 20437 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
180 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 hrst | Hrozinky |
20 g | Máslo čerstvé |
280 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 160,1mg |
Draslík | 78,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá jemná bábovka postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do něj cukr a vanilkový cukr. Šleháme, až je sníh pevný a cukr se rozpustí. |
2 | Potom zlehka vmícháme žloutky, ušlehanou smetanu, mouku a spařené, okapané rozinky. Vše promícháme. |
3 | Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a povrch uhladíme. |
4 | Bábovku pečeme v mírně vyhřáté troubě 40-50 minut. |