Ořechová bábovka s čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechová bábovka s čokoládou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20438 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
80 g | Čokoláda hořká |
200 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
170 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
450 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 182,1mg |
Draslík | 313,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechová bábovka s čokoládou postup přípravy receptu:
1 | 150g másla, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme část mouky, přilijeme mléko a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků, zbylou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr a mleté ořechy. |
2 | Část těsta vlijeme do větší bábovkové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Přidáme zbylé těsto promíchané s nastrouhanou čokoládou. |
3 | Bábovku pečeme v dobře vyhřáté troubě, po chvíli příkon tepla snížíme a bábovku zvolna dopečeme. |