Recept

Paštika z vepřového boku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20442
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

200 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
700 g Vepřový bok
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 875 kcal
Kilojoule 3 663kJ
5% Sacharidy 17 g
107% Tuky 80 g
12% Sodík 233 mg
35% Bílkoviny 20 g

Paštika z vepřového boku postup přípravy receptu:

1

Omytý vepřový bok nakrájíme na kostky, osolíme a necháme do druhého dne proležet v chladničce.

2

Potom maso umeleme, přidáme koření, mouku, vejce a postupně přiléváme mléko. Vše dobře vyšleháme.

3

Směs naplníme do olejem vymaštěné hranaté chlebíčkové formy. Zakryjeme alobalem, který přes hrany formy přehneme a upevníme.

4

Formu postavíme do pekáčku s horkou vodou a paštiku pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 2 hodiny.

5

Upečenou paštiku necháme vychladnout ve formě, potom ji vyklopíme a zabalíme do alobalu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept