Paštika z vepřového boku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z vepřového boku
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 20442 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
700 g | Vepřový bok |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 670,5mg |
---|---|
Cholesterol | 202,9mg |
Draslík | 299,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika z vepřového boku postup přípravy receptu:
1 | Omytý vepřový bok nakrájíme na kostky, osolíme a necháme do druhého dne proležet v chladničce. |
2 | Potom maso umeleme, přidáme koření, mouku, vejce a postupně přiléváme mléko. Vše dobře vyšleháme. |
3 | Směs naplníme do olejem vymaštěné hranaté chlebíčkové formy. Zakryjeme alobalem, který přes hrany formy přehneme a upevníme. |
4 | Formu postavíme do pekáčku s horkou vodou a paštiku pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 2 hodiny. |
5 | Upečenou paštiku necháme vychladnout ve formě, potom ji vyklopíme a zabalíme do alobalu. |