Paprikový vepřový bok - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikový vepřový bok
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20443 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
4 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřový bok |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
45% Kalorie 889 kcal
Kilojoule 3 720kJ
8% Sacharidy 28 g
108% Tuky 81 g
14% Sodík 270 mg
33% Bílkoviny 19 g
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 821,1mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Paprikový vepřový bok postup přípravy receptu:
1 | Omytý vepřový bok vložíme do hrnce s vařící osolenou vodu, s oloupanou cibulí a s pepřem a uvaříme doměkka. Maso necháme ve vývaru částečně prochladnout. |
2 | Potom bůček vykostíme a ještě teplý nakrájíme na plátky. Potřeme je prolisovaným česnekem a obalíme v mleté paprice. |