Čínská vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínská vejce
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20444 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
4 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 452,4mg |
---|---|
Cholesterol | 254,3mg |
Draslík | 77,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínská vejce postup přípravy receptu:
1 | Vejce propíchneme silnější jehlou na širším konci, vložíme je do horké vody, přivedeme k varu a vaříme 7 minut. Uvařená vejce vychladíme ve studené vodě a oloupeme. |
2 | Na malé pánvi rozehřejeme máslo, přilijeme sójovou omáčku, přidáme vejce a dusíme je 5 minut za občasného přelévání omáčkou s máslem, až jsou zcela tmavě hnědá. |
3 | Vejce před podáváním vychladíme a nakrájíme na tenké plátky. |