Jednoduchý recept

Čínská vejce

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20444
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

30 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Omáčka sójová
4 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 589kJ
0% Sacharidy 1 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 86 mg
14% Bílkoviny 8 g

Čínská vejce postup přípravy receptu:

1

Vejce propíchneme silnější jehlou na širším konci, vložíme je do horké vody, přivedeme k varu a vaříme 7 minut. Uvařená vejce vychladíme ve studené vodě a oloupeme.

2

Na malé pánvi rozehřejeme máslo, přilijeme sójovou omáčku, přidáme vejce a dusíme je 5 minut za občasného přelévání omáčkou s máslem, až jsou zcela tmavě hnědá.

3

Vejce před podáváním vychladíme a nakrájíme na tenké plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept