Jednoduchý recept

Pařížská omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 20447
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

100 g Houby čerstvé
60 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
2 špetka Pepř černý mletý
5 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 472kJ
4% Sacharidy 16 g
37% Tuky 28 g
40% Sodík 805 mg
21% Bílkoviny 12 g

Pařížská omáčka postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájené houby a krátce orestujeme.

2

Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme studeným vývarem. Metlou opatrně vmícháme žloutky a přivedeme k varu.

3

Okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Vaříme na mírném ohni hodinu a půl.

4

Pánev odstavíme a do horké omáčky vmícháme lžíci másla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept